Υλικά

1 κιλό πατάτες, αλάτι και πιπέρι
Για το λάδι δεντρολίβανου
2 κ.σ. φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου
1/3 φλ. τσ. φύλλα μαϊντανού
3/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο 

Για το λαδολέμονο
Το λάδι δεντρολίβανου
1 κ. σ. μουστάρδα
3 κ. σ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βράζουμε με τη φλούδα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για 25 λεπτά περίπου.

Λάδι δεντρολίβανου και λαδολέμονο: Στο μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα φύλλα του δεντρολίβανου. Τα βράζουμε για 20 δευτερόλεπτα, ρίχνουμε τον μαϊντανό και βράζουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε τα φύλλα και τα βάζουμε σε λίγο νερό με πάγο για να κρυώσουν.

Κατόπιν, τα στραγγίζουμε και τα χτυπάμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Σουρώνουμε σε ψιλό σουρωτήρι. Καθαρίζουμε το μπλέντερ και ρίχνουμε μέσα το λάδι δεντρολίβανου. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού, τα χτυπάμε για 1 λεπτό και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Πατατοσαλάτα: Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τις πιάσουμε και όσο είναι ακόμα ζεστές τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

Τις ρίχνουμε στο μπολ με το λαδολέμονο, ρίχνουμε αρκετό αλατοπίπερο, ανακατεύουμε προσεκτικά να μη διαλυθούν και σερβίρουμε.