Υλικά

Μερίδες: 4
12 baby πατάτες
2 καρότα, κομμένα σε φέτες 1 εκ.
μισό κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια
1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα

Για τα ντοματίνια
16 ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωναράκι θυμάρι
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βαλσάμικο
ανθό αλατιού

Για τη σαλάτα
2 σακουλάκια έτοιμη σαλάτα mix (λόλα πράσινη και κόκκινη, ρόκα κ.λπ.)
2 κρεμμύδια λευκά, σε λεπτές φέτες

Για τη σάλτσα
6 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας μέλι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση


Βράζουμε τις πατάτες για 10΄. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 80°C.

Ντοματίνια: Σε ταψάκι βάζουμε τα ντοματίνια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στον φούρνο στους 80°C για 1 ώρα.

Σε άλλο ταψί βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το κουνουπίδι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ψήνουμε για 20΄-25΄ στους 200°C στη μεσαία θέση του φούρνου. Αφήνουμε για να κρυώσουν.

Σαλάτα και σάλτσα: Συναρμολογούμε τη σαλάτα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε αναμείξει όλα τα υλικά μαζί, καλά.