Υλικά

80 γρ. καρύδια
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 μεγάλα αβγά
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
50 γρ. σταφίδες

Εκτέλεση


Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ. Χτυπάμε τα αυγά για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και τα προσθέτουμε μαζί με την κανέλα και το αλάτι στο μείγμα και ανακατεύουμε αυτή τη φορά με σπάτουλα. Ρίχνουμε τα καρύδια, τα οποία έχουμε χοντροαλέσει, τα μήλα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα μας στη φόρμα και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.