Υλικά

1 φακελάκι ξερή μαγιά
250 γρ. χλιαρό νερό
135+270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
85 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
2 κ. σούπας λάδι
1 1/4 κ. γλυκού αλάτι
σιμιγδάλι ψιλό για το ζυμάρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
φρούτα
πραλίνα φουντουκιού ή σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τα 140 γρ. αλεύρι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να βγάλει φουσκάλες. Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο.

Όταν είναι έτοιμο το μείγμα με τη μαγιά ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα. Στο μίξερ βάζουμε το μείγμα και ξεκινάμε το ζύμωμα με το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Χωρίζουμε σε 6 μέρη το ζυμάρι.

Ανοίγουμε με τον πλάστη το ζυμαράκι σε φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας όπως, τυρί, ανανά, μπανάνες, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, ζαχαρωτά, πραλίνα, κομμάτια σοκολάτας.

Ανοίγουμε το φούρνο και με προσοχή σπρώχνουμε την πίτσα στο καυτό ταψάκι που είναι στο φούρνο (χωρίς να το βγάλουμε). Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η πίτσα και αφαιρούμε. Σερβίρουμε αμέσως.