Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
Λίγος μαϊντανός
1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
1/2 κιλό ντομάτες (ψιλοκομμένες)
Λίγη φέτα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
1 μελιτζάνα τσακώνικη ή φλάσκα (σε κύβους)
1 κίτρινη πιπεριά (σε κύβους)
2-3 κολοκυθάκια (σε κύβους)
4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο σε αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση


Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το βούτυρο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει, για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, την περνάμε από το μπλέντερ και τη σουρώνουμε με λεπτή σίτα.

Σε άλλο σκεύος σοτάρουμε με το υπόλοιπο βούτυρο τα λαχανικά, αρχίζοντας από τη μελιτζάνα.Κατεβάζουμε τα σοταρισμένα λαχανικά από τη φωτιά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα της ντομάτας.Ανακατεύουμε και τα διατηρούμε ζεστά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη φέτα και επιπλέον ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό, εάν θέλουμε.