Υλικά

3 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
ένα φλιτζάνι τσαγιού κακάο
ένα φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ακατέργαστη
1 σοκολάτα κουβερτούρα
2 βανίλιες
ένα φλιτζάνι τσαγιού καρύδια, χοντροτριμμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού φιστίκια Αιγίνης, χοντροτριμμένα
100 γρ. βούτυρο
2 αβγά
μισό ποτήρι κονιάκ
μισό ποτήρι γάλα
γλυκό κεράσι για το στολισμό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Λιώνετε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι, το οποίο βάζετε σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει. Όταν λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε με το σύρμα. Βγάζετε το κατσαρολάκι από τη μεγαλύτερη κατσαρόλα και βάζετε και τη ζάχαρη, ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε.

Έπειτα προσθέτετε το κακάο και τις βανίλιες. Σε ένα άλλο πιάτο σπάτε τα αβγά, τα χτυπάτε λίγο και προσθέτετε στο μίγμα. Συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα για λίγο και το μίγμα είναι έτοιμο.

Βάζετε τα μπισκότα σε μια μεγάλη λεκάνη και τα θρυμματίζετε με τα χέρια σας. Περιχύνετε το γάλα και στη συνέχεια το κονιάκ, και έπειτα προσθέτετε τα καρύδια και τα φιστίκια (φυλάξτε λίγα για το γαρνίρισμα).

Έφτασε η στιγμή της μίξης. Αδειάστε το μίγμα στη λεκάνη με τα μπισκότα και ανακατέψτε με τα χέρια σας καλά. Ο κορμός είναι έτοιμος, αφού του δώσετε το σχήμα που θέλετε σε αλουμινόχαρτο (μπορεί να είναι μακρόστενο ή και σε μπαλίτσες) και το βάλετε στην κατάψυξη να παγώσει.

Πολλοί προτιμούν να καταναλώσουν τον κορμό απευθείας από την κατάψυξη (θυμίζει πολύ παγωτό), αλλά οι περισσότεροι θα τον προτιμήσουν στο ψυγείο.

Οπότε, αφού τον βάλετε για καμιά ώρα στην κατάψυξη να παγώσει, στη συνέχεια διατηρήστε τον στο ψυγείο.