ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και μανιτάρια
Ένα υπέροχο φαγητό
Υλικά
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου15 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. βούτυρο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. λευκό κρασί
1 ποτήρι ζωμό κότας
200 ml κρέμα γάλακτος
1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνεις σε ένα βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτεις τα μανιτάρια, ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Ρίχνεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό.
Τα ανακατεύεις και τα αφήνεις για 3-4 λεπτά. Αφαιρείς τα μανιτάρια από το τηγάνι, τα τοποθετείς στο ταψί και τα αφήνεις στην άκρη. Βάζεις στο τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο για 5 περίπου λεπτά ενώ τα γυρίζεις για να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Προσθέτεις το κρασί, το ζωμό και την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις να βράσει για 5 περίπου λεπτά.
Τοποθετείς το κοτόπουλο στο ταψί και ρίχνεις από πάνω τη μοτσαρέλα. Το ψήνεις για 10 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς και το σερβίρεις ζεστό.