Υλικά

500 γρ. φιογκάκια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 γρ. πανσέτα καπνιστή κομμένη σε μικρούς κύβους
2 κολοκύθια κομμένα σε φέτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
2 φυλλαράκια φασκόμηλο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι την πανσέτα μαζί με τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και λίγο πιπέρι, μέχρι να αρχίσει να λιώνει το λίπος της.

Προσ΄θετουμε τις πιπεριές και τα κολοκύθια, ψήνουμε για 3-4 λεπτά, και όταν αυτά μαραθούν ρίχνουμε το κρασί. Σκεπάζουμε το τηγάνι, σβήνουμε τη φωτιά και το κρατάμε ζεστό.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και αφού τα σουρώσουμε τα ξαναβάζουμε στην άδεια κατσαρόλα. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού πάντω στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάει παντού το λάδι. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με δύο φύλλα φασκόμηλο.