ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κοτόπουλο με φέτα και ντομάτα
Πέρα από τη νοστιμιά του το επιλέγουμε και για την υψηλή διατροφική του αξία
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
4 φιλέτα κοτόπουλου στήθος
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες προαιρετικά
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
2 ντομάτες, κομμένα σε φέτες
300 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα ταψί ρίχνετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό και 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ομοιόμορφα πάνω στο κάτω μέρος του ταψιού.
Κοσκινίστε ομοιόμορφα με φέτες σκόρδο εξωτερικά από το στήθος κοτόπουλου. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό, υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού βασιλικό, αλάτι και κόκκινο πιπέρι.
Πασπαλίζουμε πάνω από το κοτόπουλο στην κορυφή με φέτες ντομάτας και φέτα. Ψήστε με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο 25 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, και συνεχίστε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.