Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες στα τέσσερα
1/2 κιλό φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Λίγος ψιλοκομμένος άνηθος
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείφετε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο, τις αλατίζετε και τις ψήνετε στο φούρνο. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτοντας στις ψιλοκομμένες ντομάτες ελαιόλαδο, το σκόρδο, ελάχιστη ζάχαρη και αλάτι. Ψήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και την περνάτε από το μίξερ.

Χτυπάτε γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά. Στη βάση του πιάτου βάζετε λίγη σάλτσα, από πάνω τη μελιτζάνα, στο κέντρο της σάλτσα ντομάτα και στην κορυφή μια κουταλιά γιαούρτι. Από πάνω πασπαλίζετε με τον άνηθο.