ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κρουασάν γεμιστά με σπανάκι και τυρί
Μια ωραία συνταγή
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας300 γρ φέτα τριμμένη
200 γρ σπανάκι
1 κρόκο αυγού
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε κάθε σφολιάτα σε τέσσερα τρίγωνα κομμάτια για να φτιάξετε τα κρουασάν. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί. Σοτάρετε το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέτετε την τριμμένη φέτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.Σε κάθε τρίγωνο σφολιάτας τοποθετείτε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα και τυλίγετε από την βάση του τριγώνου προς την μύτη. Σε ένα μπολ διαλύεται τον κρόκο του αυγού με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφετε τα αλμυρά κρουασάν. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα για το πάρτι των παιδιών ή για το γεύμα.