Υλικά

6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
115 γρ. κρεμώδες τυρί,
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γλ. εκχύλισμα λεμονιού
1 κ.γλ. βανίλια
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για το πασπάλισμα
άχνη ζάχαρη
1/4 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό και σε μέτρια ταχύτητα χτυπάω για 1′ το βούτυρο με το κρεμώδες τυρί, να ενωθούν. Προσθέτω τη ζάχαρη, 1 κ.γλ. από το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα λεμονιού και τη βανίλια και χτυπάω να ενσωματωθούν καλά για 1′.

Κατεβάζω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω στο μείγμα το χυμό του λεμονιού και το κοσκινισμένο αλεύρι, τμηματικά. Δεν το παρακάνω στο χτύπημα, απλώς θέλω να απορροφηθεί ίσα-ίσα το αλεύρι. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 30′-45′, να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, αλευρώνω τον πάγκο της κουζίνας μου και ανοίγω με τον πλάστη το ζυμάρι εκεί.

Προσπαθώ όσο το δυνατόν γίνεται, να σχηματίσω ένα σχετικά λεπτό, ορθογώνιο σχήμα, κόβοντας τις περιττές άκρες με ένα ίσιο μαχαίρι. Με το μαχαίρι κόβω τετράγωνα μπισκότα και τα αραδιάζω με κάποια απόσταση μεταξύ τους πάνω στο λαδόχαρτο, με το οποίο έχω καλύψει τη λαμαρίνα του φούρνου μου.

Για το πασπάλισμα

Σε ένα μεγάλο μπολ ή πιάτο ρίχνω άχνη και λίγο ξύσμα λεμονιού και το δουλεύω με τα δάχτυλα. Πασπαλίζω την επιφάνεια από τα μπισκότα βουτύρου μου.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12′-15′ ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα.