Υλικά

10 φτερούγες κοτόπουλου
2 σκ. σκόρδο λιωμένες
1 λεμόνι (το χυμό)
2 κ.κ. πάπρικα μέτρια
1 κ.κ. κύμινο σε σκόνη
5-6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ
150 γρ. ταχίνι
1 σκ. σκόρδο λιωμένη
Χυμός από μισό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε. Τα τρίβουμε με την πάπρικα και το κύμινο. Χτυπάμε σ’ ένα μπολ το λεμόνι με το λάδι, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο.

Σκεπάζουμε το κοτόπουλο με το λαδολέμονο και το αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα. Ψήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε προθερμασμένο γκριλ περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα, μέχρι να κοκκινίσουν και να μαυρίσουν ελαφρά απέξω. Τα σερβίρουμε ζεστά, με λίγες κουταλιές από σάλτσα ταχινιού.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ταχινιού, πιέζουμε με πιρούνι το λιωμένο σκόρδο με το πιπέρι καγιέν και αλάτι, να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το ταχίνι λίγο λίγο, ανακατεύοντας με το πιρούνι, και στο τέλος αραιώνουμε με το χυμό λεμονιού, ώστε να γίνει μια σάλτσα ομοιογενής. Ανακατεύουμε καλά το ταχίνι για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.