ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εύκολα μπανανοπιτάκια
Μια συνταγή για να μην πετάμε τις μαυρισμένες μπανάνες
Υλικά
10 φύλλα κρούστας1,5 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
λίγο αλάτι
5 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
2 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο για την κρέμα και επιπλέον για τα φύλλα και το ταψί
Εκτέλεση
Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το αλάτι, τις βανίλιες. Τα βράζετε για 10΄ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα και να γίνει ομοιογενής. Στο τέλος, πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.Απλώνετε τα φύλλα κρούστας ένα -ένα, τα βουτυρώνετε και τα διπλώνετε στη μέση.Βάζετε στο κέντρο δυο κουταλιές κρέμα και μερικές ροδέλες μπανάνας και τα διπλώνετε τα πιτάκια σαν πακετάκια, ώστε να συγκρατήσουν τη γέμιση στο εσωτερικό τους. Από πάνω αλείφετε με λίγο βούτυρο. Τοποθετείτε τα μπανανοπιτάκια σε μεγάλο ταψί αλειμμένο με βούτυρο μακριά το ένα από το άλλο και τα ψήνετε στη μεσαία σχάρα για 20-25 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.