Υλικά

8 μεγάλες πιπεριές χρωματιστές κομμένες όπως για γεμιστά,
500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο με μικρούς κύβους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ. ρύζι λευκό μακρύκοκκο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ από όπου κρατάμε 6 κ.σ. χωριστά
6 κ.σ. κέτσαπ
300 γρ. τυρί που λιώνει τριμμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Bάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίχνουμε μια κ.σ. αλάτι. Ετοιμάζουμε τις πιπεριές. Όταν το νερό ξεκινάει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και τις βράζουμε για περίπου 3-5 λεπτά. Τις βγάζουμε μόλις έχουν αρχίσει να μαλακώνουν με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τις βάζουμε ανάποδα σε ένα ταψάκι για να στραγγίξουν καλά. Το νερό που βράζει δεν το πετάμε. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το βράζουμε ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Συνήθως 10-13 λεπτά. Αφαιρούμε, σουρώνουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.Την ώρα που βράζει το ρύζι βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά στο μάτι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και εκεί σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά μας και σοτάρουμε για μερικά λεπτά.

Ανακατεύουμε καλά και σιγομαγειρεύουμε έως ότου τα κομμάτια του κοτόπουλου μαλακώσουν και γίνουν τρυφερά. Βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, ενώ κρατάμε το ζουμάκι από το τηγάνι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο μπολ με το ρύζι.

Από πάνω ρίχνουμε και τη σάλτσα εκτός από τις 6 κ.σ. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε ό,τι μυρωδικά και μπαχαρικά θέλουμε καθώς και τα 250 από τα 300 γρ. τυρί που λιώνει. Ανακατεύουμε καλά. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τις πιπεριές. Έχουμε ανάψει το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μικρό ταψάκι.