Υλικά

2 φόρμες ταψάκια με θήκες για 12 muffins
3 πατάτες μεγάλες ή 4 μικρότερες
8 φέτες μπέικον
1 κόκκινη πιπεριά
1 αβγό
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
6 ή 12 ντοματίνια
1/2 φλιτζάνι τριμμένο μαλακό κίτρινο τυρί
1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος ή γάλα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κυβάκια τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, ώσπου να μαλακώσουν. Όχι όμως να λιώσουν, λίγο να κρατάνε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και την κόκκινη πιπεριά. Σε μια βαθιά λεκάνη βάζουμε τις βρασμένες πατάτες, τις λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι και ρίχνουμε μέσα το τυρί, το αβγό, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια με την πιπεριά και την κρέμα γάλακτος ή το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά και απαλά ώστε να αναμειχθούν όμορφα όλα τα υλικά.

Λαδώνουμε καλά και τοποθετούμε στις 6 θήκες των muffins με τις 6 φέτες μπέικον. Τις άλλες 2 φέτες μπέικον τις ψιλοκόβουμε. Με ένα κουτάλι σούπας γεμίζουμε προσεκτικά τις 6 θήκες muffins με το μείγμα πατάτας. Φροντίζουμε να το μοιράσουμε έτσι, ώστε περίπου η μισή ποσότητα γέμισης να μας μείνει για το άλλο ταψάκι που δεν έχουμε βάλει το μπέικον σαν τσέρκι.

Τώρα στο μείγμα πατάτας που έχουμε κρατήσει για το δεύτερο ταψάκι, βάζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον, ανακατεύουμε, λαδώνουμε καλά τις 6 θήκες και τις γεμίζουμε, πιέζοντας ελαφρά το μείγμα πατάτας.Στο κέντρο κάθε θήκης με τη γέμιση πατάτας, καρφώνουμε και ένα ντοματίνι.Βάζουμε και τα 2 ταψάκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 170-180 για μισή ώρα. Αν δείτε ότι δεν έχουν ροδίσει τα τελευταία 4-5 λεπτά, ανεβάστε τη θερμοκρασία.Αφού έχουν ψηθεί ρέπει να αφήσετε τα muffins να κρυώσουν πολύ καλά, ώστε να βγουν εύκολα από τις θήκες τους. Ίσως χρειαστεί να τα βοηθήσετε με ένα μαχαιράκι.