ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κρέπες με μήλο και κανέλα
Ένα από τα ωραιότερα εδέσματα της γαλλικής κουζίνας
Υλικά
Για τις κρέπεςαλεύρι περίπου 3 κούπες
3 κούπες γάλα
1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη
1 αυγό
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
1 βανίλια
λίγο ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
4 μήλα κόκκινα
2 μήλα πράσινα
⅔ φλιτζ. μαργαρίνη
½ φλιτζ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 σφηνοπότηρο μπράντι
1 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αρχικά φτιάχνουμε τη γέμιση για τις κρέπες. Καθαρίζουμε τη φλούδα και τα κουκούτσια από τα μήλα. Τα κόβουμε σε κυβάκια ή τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε μπολ μαζί με το μπράντυ για περίπου μία ώρα. Λιώνουμε σε τηγάνι τη μαργαρίνη, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Στραγγίζουμε τα μήλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να γίνουν όλα ένα μείγμα. Αν χρησιμοποιήσουμε καρύδια, τα προσθέτουμε και αυτά και ανακατεύουμε.Εν συνεχεία προχωράμε στην παρασκευή του χυλού για τις κρέπες. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε. Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα.
Γεμίζουμε τις κρέπες και τυλίγουμε σε τρίγωνο ή πούρο. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.