ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εύκολο τυρόψωμο χωρίς ζύμωμα
Το τυρόψωμο είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό για το μεσημεριανό σας γεύμα
Υλικά για το τυρόψωμο
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 1/2 κούπα τριμμένο τσένταρ (ή όποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα και λίγη για το πασπάλισμα
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κούπα γάλα
2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Συνταγή για το τυρόψωμο
Σε μια μακρόστενη φόρμα ψωμιού (12 x 22 εκ.) απλώνετε μία λαδόκολλα. Αρχικά, ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι το τσένταρ και την παρμεζάνα σε ένα μπολ. Αντιστοίχως, σε ένα άλλο ανακατεύεται το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά.Ενώνετε τα δύο μείγματα και προσθέτετετη ρίγανη ή το θυμάρι.
Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα στη λαδόκολλα και πασπαλίζετε με την επιπλέον παρμεζάνα.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά και όταν το βγάλετε από τον φούρνο περιμένετε φ5′ προτού το ξεφορμάρετε. Έτοιμο.