ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πιτσάκια με ντομάτα και ελιά
Μια πρόταση για λαχταριστά πρωινά ή απογευματινά, υπέροχα σνακ
Υλικά για πιτσάκια με ντομάτα και ελιά
έτοιµη, νωπή ζύμη για πίτσα1-2 κουτ. σούπας καλαµποκάλευρο
250 γρ. μοτσαρέλα, θρυµµατισµένη
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι, κοµµένες σε κύβους
400 γρ. ντοµάτες, ψιλοκοµµένες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση για πιτσάκια με ντομάτα και ελιά
- Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 240° C . Χωρίζουµε τη ζύµη για πίτσα και πλάθουµε δέκα µικρές βάσεις. Πασπαλίζουµε ένα ρηχό ταψί ή τη λαµαρίνα του φούρνου µε το καλαµποκάλευρο και απλώνουµε τις βάσεις.
- Αλείφουµε τις βάσεις µε λάδι και σκορπίζουµε οµοιόµορφα τη µοτσαρέλα.
- Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τις ελιές µε την ντοµάτα και τον βασιλικό και σκορπίζουµε το µείγµα οµοιόµορφα στις υπόλοιπες βάσεις.
- Ραντίζουµε µε λάδι και στολίζουµε µε τα κλωναράκια βασιλικού.
- Ψήνουµε τα πιτσάκια για 10 λεπτά ή µέχρι οι βάσεις να γίνουν τραγανές και να χρυσίσουν.