ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κρέπες με μήλο και κανέλα
Οι κρέπες είναι ένα από τα ωραιότερα εδέσματα της γαλλικής κουζίνας
Υλικά για τις κρέπες με μήλο και κανέλα
αλεύρι περίπου 3 κούπες3 κούπες γάλα
1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη
1 αυγό
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
1 βανίλια
λίγο ελαιόλαδο
Υλικά για τη γέμιση
4 μήλα κόκκινα2 μήλα πράσινα
⅔ φλιτζ. μαργαρίνη
½ φλιτζ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 σφηνοπότηρο μπράντι
1 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Συνταγή για κρέπες με μήλο και κανέλλα
- Αρχικά φτιάχνουμε τη γέμιση για τις κρέπες.
- Καθαρίζουμε τη φλούδα και τα κουκούτσια από τα μήλα.
- Τα κόβουμε σε κυβάκια ή τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
- Τα βάζουμε σε μπολ μαζί με το μπράντυ για περίπου μία ώρα.
- Λιώνουμε σε τηγάνι τη μαργαρίνη, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Στραγγίζουμε τα μήλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να γίνουν όλα ένα μείγμα.
- Αν χρησιμοποιήσουμε καρύδια, τα προσθέτουμε και αυτά και ανακατεύουμε.
- Εν συνεχεία προχωράμε στην παρασκευή του χυλού για τις κρέπες.
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
- Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
- Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
- Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα.
- Γεμίζουμε τις κρέπες και τυλίγουμε σε τρίγωνο ή πούρο.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.