Υλικά για κέικ αμυγδάλου με γλάσο

180 γρ. μαργαρίνη
380 γρ. ζάχαρη άχνη
6 αυγά
100 ml. γάλα
1 1/2 κουταλιά της σούπας λικέρ Αμαρέτο
2 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι βανιλέτα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ. φιλέ αμυγδάλου

Για το γλάσο
100 γρ. υποβρύχιο με γεύση μαστίχας
20 ml. νερό

Για τη διακόσμηση
Φιλέ αμυγδάλου ελαφρώς καβουρδισμένο (2-3 κουταλιές της σούπας)

Συνταγή για κέικ αμυγδάλου με γλάσο


  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C.Για το γλάσο τοποθετούμε το υποβρύχιο σε ένα μπολ το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό.
  • Προσθέτουμε το νερό και περιμένουμε να ρευστοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη ζύμη για το κέικ. Χτυπάμε στο μίξερ την άχνη και το Βιτάμ μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το λικέρ και το εσάνς πικραμύγδαλου.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανιλέτα, και το μπέικιν πάουντερ.
  • Στο τέλος ρίχνουμε το αμύγδαλο φιλέ στο μείγμα.
  • Αλείφουμε μια φόρμα με Βιτάμ και την αλευρώνουμε ελαφρώς.
  • Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε φόρμα σιλικόνης.
  • Ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 175ο C.
  • Αφήνουμε το κέικ αμυγδάλου να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει, γαρνίρουμε το κείκ με το γλάσο μαστίχας και ρίχνουμε από πάνω λίγο φιλέ αμυγδάλου.