ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εύκολη γαλατόπιτα που γίνεται στο λεπτό
Μια γαλατόπιτα που γίνεται στο λεπτό, έχει βελούδινη όψη και απίστευτη γεύση
Υλικά για γαλατόπιτα
1 1/2 λίτρο γάλα400 γρ. ζάχαρη καστανή
200 γρ. σιμιγδάλι
ελάχιστο αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
4 αυγά (βιολογικής γεωργίας)
κανέλα
150 γρ. βούτυρο (βιολογικής προέλευσης)
Συνταγή για γαλατόπιτα
- Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια.
- Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα που έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε και το βούτυρο μέσα στη κρέμα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε τη γαλατόπιτα για περίπου 40 με 45 λεπτά στους 180 C.
- Τη σερβίρουμε ζεστή αλλά και κρύα πασπαλίζοντας τη με κανέλα και λίγο ζάχαρη καστανή.