ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γλυκιά πίτσα με σοκολάτα και παγωτό
Απολαύστε το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά στο σπίτι μια γλυκιά πίτσα με σοκολάτα
Υλικά για γλυκιά πίτσα με σοκολάτα
1/2 δόση βασική ζύμη για πίτσα1/2 κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
6 μπάλες παγωτό βανίλια ή σαντιγί/ παγωτό της αρεσκείας σας
1 φλιτζ. λιωμένη σοκολάτα
Για τη βασική ζύμη για πίτσα (για ολόκληρη δόση)
250 γραμμ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί)
175 ml χλιαρό νερό
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά (4 γραμμ.)
1/2 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
Συνταγή για γλυκιά πίτσα με σοκολάτα
- Eτοιμάζουμε τη ζύμη για πίτσα
- Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά.
- Αφήνουμε 5΄-10΄ να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι.
- Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι.
- Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων μας.
- Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη.
- Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου μία ώρα, σε ζεστό μέρος.
- Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια.
- Με τον πλάστη ανοίγουμε λεπτά φύλλα περίπου 10 εκ. Τα ψήνουμε σε σχάρα, στην τοστιέρα ή στο φούρνο στους 200 C για 2΄-3΄.
- Δεν θέλουν πολύ ψήσιμο για να μην ξεραθεί η ζύμη.
- Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα.
- Αλείφουμε τα πιτσάκια με βούτυρο και από τις δύο πλευρές και τα βουτάμε στην κανελοζάχαρη.
- Βάζουμε ένα κομμάτι γλυκιά πίτσα σε πιάτο.
- Στο κέντρο τοποθετούμε μία μπάλα παγωτό (ή λίγη σαντιγί).
- Κλείνουμε σαν σουβλάκι και περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
- Σερβίρουμε αμέσως.