Υλικά για μπισκοτένια χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια 


325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
227 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Συνταγή για μπισκοτένια χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια 


  • Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι.
  • Στο μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους, τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν ομοιογενώς.
  • Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο.
  • Σκοπός μας είναι να πετυχαίνουμε μια μαλακιά και αφράτη ζύμη την οποία χωρίζουμε στα δύο.
  • Το ένα μισό το αφήνουμε ως έχει και στο άλλο μισό προσθέτουμε το χρώμα, δουλεύοντας τη ζύμη για να αποκτήσει ομοιόμορφο κόκκινο χρώμα.
  • Παίρνουμε δύο κομματάκια (ένα κόκκινο και ένα λευκό) στο μέγεθος καρυδιού.
  • Πλάθουμε δύο κορδόνια μήκους 10 εκ., τα οποία πλέκουμε μεταξύ τους, για να σχηματίσουμε ένα δίχρωμο κορδόνι.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 10 λεπτά.