ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Mont Blanc: Το πιο εύκολο γλυκό με πουρέ κάστανο
Ένα λαχταριστό γλυκό με πουρέ καστάνου
Υλικά για Mont Blanc
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:6 κοφτές κουταλιές (40 γρ) κορν φλάουρ
2 κοφτές κουταλιές (20 γρ) ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
ελάχιστο αλάτι
2 κούπες (500ml) γάλα
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανιλλίνη
100 γρ λευκή σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια
Για τον πουρέ κάστανο:
1 κούπα συμπιεσμένα κάστανα βρασμένα, περίπου 200 γρ
⅔ κούπας (200 γρ) γλυκιά κρέμα κάστανο (ή μαρμελάδα κάστανο)
3-4 κουταλιές νερό
Για τα σαβαγιάρ:
18 μπισκότα σαβαγιάρ
½ κούπα γάλα
Για τα υπόλοιπα:
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα και ξύσμα λευκής σοκολάτας
6 ή 8 ποτηράκια/μπολάκια σερβιρίσματος
Cook Mode
(να μην σβήσει η οθόνη)
Συνταγή για Mont Blanc
- Κάντε την κρέμα λευκής σοκολάτας: Βάλτε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Προσθέστε το γάλα και το αλάτι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχήσει να κοχλάζει.
- Αφήστε την κρέμα να κοχλάσει για 1 λεπτό και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Προσθέστε τη σοκολάτα και τη βανίλια, περιμένετε 1 λεπτό και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και η κρέμα να γίνει λεία.
- Αν τυχόν έχει μικρούς σβώλους, μπορείτε να την περάσετε από ένα κόσκκινο ή να την χτυπήσετε στο μπλέντερ.
- Βάλτε τη σε μπολ, καλύψτε με μεμβράνη ώστε η μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και φυλάξτε στο ψυγείο.
- Κάντε τον πουρέ κάστανο: Βάλτε τα κάστανα και τη γλυκιά κρέμα κάστανο σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και αλέστε καλά. Θα χρειαστεί να σταματήσετε μερικές φορές και να ξύσετε τα τοιχώματα.
- Προσθέστε όσο νερό χρειαστεί σταδιακά, ώστε η κρέμα να έχει βελούδινη, απαλή υφή.
- Φτιάξτε τα Mont Blanc: Βάλτε το γάλα σε ρηχό πιατάκι και βρέξτε στιγμιαία τα μισά σαβαγιάρ. Μοιράστε τα στα ποτηράκια και απλώστε από πάνω ένα κοφτό κουταλάκι κρέμα κάστανο.
- Μοιράστε τη μισή κρέμα λευκής σοκολάτας πάνω από τα σαβαγιάρ.
- Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύψτε τα με την υπόλοιπη κρέμα.
- Δώστε στην κρέμα το σχήμα πυραμίδας χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα ή ένα κουταλάκι.
- Βάλτε την κρέμα κάστανο σε ένα κορνέ με λεπτή στρογγυλή μύτη ή μύτη αστέρι και καλύψτε την επιφάνεια του γλυκού με κυκλικές κινήσεις.
- Βάλτε το γλυκό το ψυγείο για μερικές ώρες προκειμένου να παγώσει και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και ξύσμα λευκής σοκολάτας πριν το σερβίρισμα.