ΓΕΥΣΕΙΣ
15.01.2024 12:35
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνταγή για τα πιο λαχταριστά μελομακάρονα
Μελομακάρονα για γλυκά Χριστούγεννα
Υλικά για μελομακάρονα
350 γρ. αλεύρι120 γρ. λάδι
75 γρ. ζάχαρη
50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
3 γρ. κανέλα σε σκόνη
3 γρ. γαρίφαλο τριμμένο
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 γρ. αμμωνία
120 γρ. καρυδόψιχα
100 γρ. μέλι
Για το πασπάλισμα
120 γραμ καρυδόψιχα
100 γραμ μέλι
Για το σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
150 γραμ νερό
60 γρ.γλυκόζη
1 γρ. βανίλια
50 γρ. μέλι
Συνταγή για μελομακάρονα
- Ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη για 4-5 λεπτά.
- Τέλος προσθέτετε το μέλι και όταν κρυώσει τη βανίλια.
- Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και να γίνει η ζύμη μαλακή.
- Πλάθετε μικρά οβάλ μακρόστενα μπαλάκια.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο και τοποθετείτε τα μελομακάρονα σε ταψί.
- Τα ψήνετε για 12-15 λεπτά περίπου.
- Όταν βγάλετε τα μελομακάρονα από το φούρνο τα βουτάτε στο κρύο σιρόπι για 1-2 λεπτά.
- Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.
- Περιχύνετε το μέλι και πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα.