Υλικά για γαλατόπιτα


  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 8 κ.τ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 κ.τ.σ. λευκή ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 4 αυγά
  • 2 κ.τ.σ. βούτυρο τύπου Κερκύρας
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 1 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη
  • ½ κ.τ.γ. τριμμένη κανέλα


Συνταγή για γαλατόπιτα


  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη λευκή ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά.
  • Βγάζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.