Υλικά για αφράτα cookies σοκολάτας


  • 230 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα με 50 % περιεκτικότητα σε κακάο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C


Συνταγή για cookies σοκολάτας


  • Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
  • Μόλις αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Στο τέλος ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών και το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε στη λαμαρίνα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.