Τσιγαρίδες: Ο τέλειος μεζές για το γιορτινό τραπέζι
Τραγανές εξωτερικά και ζουμερές εσωτερικά αποτελούν ένας μοναδικός μεζές
Για 6-8 άτομα
Χοιρινό κρέας από γουρουνάκι το οποίο θα κόψετε σε κομμάτια (στο μέγεθος της παλάμης)
4 κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 ποτήρι ζεστό νερό
1 ποτήρι κόκκινο κρασί (για να σβήσετε το κρέας)
Εκτέλεση
Κόβουμε το χοιρινό σε μέγεθος παλάμης και μετά αφαιρούμε το λίπος και τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σ’ ένα μεγάλο καζάνι.
Λιώνουμε αλάτι σ’ ένα ποτήρι με ζεστό νερό και μαζί με τέσσερα κρεμμύδια (κομμένα σαν τριαντάφυλλο) τα τοποθετούμε κι αυτά στο ίδιο καζάνι με τα κομμάτια με το λίπος.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το καζάνι πάνω σε δυνατή φωτιά, την οποία έχουμε ανάψει αρκετή ώρα πριν.
Το συστατικό για τις επιτυχημένες τσιγαρίδες είναι το καλό ανακάτεμα και από τη στιγμή που το καζάνι θα μπει στη φωτιά θέλει ασταμάτητο και καλό ανακάτεμα για να μην κολλήσει το λίπος στο καζάνι.
Καλό ανακάτεμα λοιπόν για αρκετή ώρα μέχρι το καζάνι να αρχίσει να αφρίζει.
Μόλις γεμίσει το καζάνι με αφρό αδειάζουμε ένα μέρος από τη λίγδα (το υγρό που βγαίνει από το βράσιμο του κρέατος) και το υπόλοιπο το αφήνουμε στο καζάνι μαζί με τις τσιγαρίδες.
Στη συνέχεια σβήνουμε τα κομμάτια μ’ ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και μετά από λίγα λεπτά οι τσιγαρίδες είναι έτοιμες για σερβίρισμα.