Μοσχαράκι με πορτοκάλι και ντοματίνια
Με brandy, φρέσκο θυμάρι και γαρύφαλλα
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά μοσχαράκι (κομμένο σε κύβους των 100 γραμ.)
750 ml. ημίγλυκο κόκκινο κρασί
μισό φλιτζάνι brandy
4 καρότα κομμένα σε φέτες
14 γαρύφαλλα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
2 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
800 γραμ. ντομάτα κονκασέ
300 γραμ. ζαμπόν κομμένο σε μπαστουνάκια
ντοματάκια Σαντορίνης, (3 τεμ./μερίδα)
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλεύρι (για πασπάλισμα)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το μοσχαράκι και τα πρώτα 9 υλικά σε μια μπασίνα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ να μαριναριστούν. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε το μοσχάρι σε ένα τρυπητό. Κρατάμε χωριστά τα υγρά της μαρινάδας και τα λαχανικά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια γάστρα, προσθέτουμε το στραγγισμένο κρέας και μόλις σοταριστεί, ρίχνουμε τα λαχανικά της μαρινάδας. Στη συνέχεια, πουδράρουμε με το αλεύρι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και το ζαμπόν. Αν χρειαστεί υγρά, συμπληρώνουμε με νερό ή ζωμό βοδινό. Σκεπάζουμε την γάστρα μα το καπάκι και ψήνουμε στους 200°C για 1 ½ ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε τα ντοματάκια ολόκληρα και τον μαϊντανό.
Καλή όρεξη!