Οσομπούκο: Ένα καταπληκτικό Ιταλικό πιάτο με μοσχαράκι
Μοσχαράκι κοκκινιστό με σέλερι, καρότο και κρασί σε συνδυασμό με έναν υπέροχο πουρέ
Ένα καταπληκτικό Ιταλικό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε! Μοσχαράκι κοκκινιστό με σέλερι,καρότο και κρασί σε συνδιασμό με έναν υπέροχο πουρέ με καλαμποκαλευρο και παρμεζάνα!
Υλικά:
1 κιλό κότσι μοσχαρίσιο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 καρότα ψιλοκομμένα
3 κλωνάρια ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα(η κλασσική συντγή δεν έχει)
400γρ ντοματάκια κον κασέ
1 κύβο βοδινού
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Λάδι για το τηγάνι
Αλάτι-πιπέρι
Αλέυρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το μοσχάρι,το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο αλευρώνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ένα φλιτζάνι λάδι και σοτάρουμε το σέλερι,τα καρότα και τα μανιτάρια ,μέχρι να μαραθούν
Ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον κύβο,τα ντοματάκια και 2 ποτήρια νερό
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κρέας και σιγοβράζουμε 2 1/2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα,Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια προσθέτουμε νερό
Σερβίρουμε ιδανικά με ριζότο ή πολέντα