Πατάτες με γραβιέρα στο φούρνο
Ένα ορεκτικό, απαραίτητο για το τραπέζι σας
Υλικά
6 πατάτες καθαρισμένες και πλυμένες
100γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά ή παξιμάδι τριμμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2κ.γ. δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τις πατάτες για μισή ώρα (περίπου) και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και τις λιώνετε καλά με ένα πιρούνι.
2. Προσθέτετε την γραβιέρα και τα αυγά και ανακατεύετε καλά.
3. Προσθέτετε τον άνηθο και τον δυόσμο και αλατοπιπερώνετε ανάλογα μα τα γούστα σας. Ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
4. Λαδώνετε καλά ένα πυρέξ και το πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
5. Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ, το πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φρυγανιά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.