Νόστιμη σάλτσα για την ψητή γαλοπούλα
Θα σας εντυπωσιάσει!
Τι χρειαζόμαστε:
1/2 φλ. υγρό (άσπρο κρασί, νερό ή ζωμός)
3-4 φλ. υγρά από το ταψάκι της γαλοπούλας
(αν χρειαστεί προσθέτετε ζωμό κότας)
1/3 φλ. λίπος από το ταψάκι της γαλοπούλας
1/4 φλ. αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Όταν βγάλετε τη γαλοπούλα από το ταψάκι της, αδειάστε τα υγρά που έχει σε ένα θερμομωνοτικό δοσομετρητή ή ένα Πυρέξ. Αφήστε το μέχρι να κάτσουν κάτω τα υγρά και να ανέβει πάνω το λίπος. Πάρτε όσο λίπος μπορείτε και κρατήστε το σε άλλο σκεύος.
Βάλτε το ταψί πάνω σε μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά, με το λίπος που χρειάζεται. Ξύστε το ταψάκι για να βουν και όσα κομμάτια έχουν τυχόν καφετίσει. Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά Αφήστε το μέχρι να κάνει φουσκάλες και να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
Βγάλτε για λίγο το ταψί από το μάτι, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τα υγρά, σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς και πάρα πολύ καλά και ξαναβάλτε το στη φωτιά.
Αφήστε το σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για 10'.
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε σάλτσα σε όλα τα ψητά σας.