Δείτε πως γίνονται οι τέλειες ψητές πατάτες
Θα γλύγφτε τα δάκτυλά σας
Τι χρειαζόμαστε:
-πατάτες μικρές ή μέτριες
-ελαιόλαδο
-ξύδι
-αλάτι, πιπέρι
-ένα κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο
-4-5 σκελίδες σκόρδο
-πρέσα για πουρέ
Πώς το κάνουμε:
Kαθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση (οριζόντια όχι κάθετα, να είναι σα δυο μικρά λοφάκια) αν είναι μέτριες ή τις αφήνουμε ολόκληρες αν είναι πολύ μικρές.
Tις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 7΄από την ώρα που θα πάρουν βράση και ανάβουμε το φούρνο στους 200C.
Ρίχνουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και τις κουνάμε για να "μαδήσει" λίγο η επιφάνειά τους (στο στάδιο αυτό μπορούμε να τις φυλάξουμε στο ψυγείο και να τις ψήσουμε αργότερα ή την επόμενη μέρα, αν μας βολεύει αυτό).
Βάζουμε τις πατάτες σε λαδωμένο ταψί τέτοιου μεγέθους που να καλύπτεται ο πάτος του από τις πατάτες, χωρίς να είναι πλακωμένες.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 30΄.
Εν τω μεταξύ σε ένα πιάτο μαδάμε το δεντρολίβανο, ρίχνουμε τις σκελίδες με τη φλούδα τους και ραντίζουμε με το ξύδι και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο (προσοχή ΔΕΝ τις γυρίζουμε) και τις πατάμε με την πρέσα του πουρέ να πλατύνουν (χωρίς να διαλυθούν)
Απλώνουμε το μείγμα των μυρωδικών πάνω τους και ξαναψήνουμε για άλλη μισή ώρα.
Σερβίρονται αμέσως και εξαφανίζονται στη στιγμή!