ΑΠό τη Μυρσίνη Λαμπράκη

ΥΛΙΚΑ
Για 12 άτομα 

Για τη συνταγή

1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κακάο
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι νερό
5 αυγά
1 βανίλια σκόνη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ. σουπ. κονιάκ ή λικέρ

Για το σερβίρισμα
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε μια μεσαία κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό, το κονιάκ και τη σοκολάτα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να ομογενοποιηθούν. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και κρατάτε στην άκρη 1 φλιτζάνι από το μείγμα. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με έναν αυγογδάρτη και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τη βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

2. Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο πυρέξ 15x20εκ και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Το τινάζετε για να φύγει η περίσσια ποσότητα αλευριού και αδειάζετε το μείγμα της σοκολατόπιτας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για 25 λεπτά.

3. Ζεσταίνετε ελαφρά και σε χαμηλή ισχύ στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί το μείγμα σοκολάτας που κρατήσατε. Μόλις ψηθεί η σοκολατόπιτα, αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και με μια οδοντογλυφίδα τρυπάτε όλη την επιφάνειά της σοκολατόπιτας. Όσο είναι ακόμα καυτή την περιχύνετε με το μείγμα σοκολάτας που ζεστάνατε. Την αφήνετε σταθεί λίγο, την πασπαλίζετε με τα καρύδια, την κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.


ΧΡΗΣΙΜΟ
Σερβίρετε τη σοκολατόπιτα ζεστή συνοδεύοντάς της με μία μπάλα παγωτό ή χτυπημένη σαντιγί.