Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

ΥΛΙΚΑ
Για 10 άτομα 

Για τη συνταγή
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
4 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο


Για τη γέμιση
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κιλό ανθότυρο
1 φλιτζάνι ξινόγαλο
1/2 φλιτζάνι μέλι
1 κουτ. σουπ. ανθόνερο
1 πρέζα κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός το ανθότυρο, το ξινόγαλο, την κανέλα, τη ζάχαρη και το ανθόνερο για 3 λεπτά.

2. Απλώνετε τα φύλλα, ανά 3, σε ένα ταψί και τα βουτυρώνετε ένα - ένα με ένα πινέλο. Απλώνετε στο κέντρο του φύλλου το μείγμα της γέμισης και το τυλίγετε σε ρολό.

3. Μεταφέρετε το ρολό, στριφτό, σε ένα βουτυρωμένο ταψί, ραντίζετε με λίγο νερό και το ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 45 λεπτά μέχρι η πίτα να ροδίσει.

4. Αποσύρετε την πίτα από τον φούρνο, την περιχύνετε με το μέλι και τη σερβίρετε.


ΧΡΗΣΙΜΟ
Εναλλακτικά μπορείτε να αναμείξετε το ανθότυρο με ξινομυζήθρα και λίγο κατίκι.