Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

ΥΛΙΚΑ
Για 6 άτομα 

Για τη συνταγή
2 φλιτζάνια ρεβίθια μουσκεμένα για 8 ώρες
2 κουτ. σουπ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
2 κουτ. σουπ. σταφίδα
1 1/2 φλιτζάνι φλούδες παρμεζάνας
1 κουτ. σουπ. δυόσμο ή άνηθο
1/2 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζετε τα ρεβίθια, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά.

2. Βάζετε στο μπλέντερ το λάδι, το πιπέρι, το αλάτι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την μια κουταλιά σταφίδες, το μισό τυρί, το δυόσμο ή τον άνηθο και τα χτυπάμε για 2'-3' να γίνουν σάλτσα.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ρεβίθια, το κουκουνάρι, την υπόλοιπη σταφίδα, τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί, λίγο δυόσμο και σερβίρετε.


ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν θέλετε περισσότερη γεύση και άρωμα από μυρωδικά προσθέστε λίγο σχινόπρασο