Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

ΥΛΙΚΑ
Για 6 άτομα 

Για τη συνταγή
1 πακέτο φύλλο κρούστας
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
2 φλιτζάνια δάκρυα σοκολάτας
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό


Για το σιρόπι
3 1/2 φλιτζάνια νερό
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ στρώνετε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα σαν πλισέ.

2. Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο, τις βανίλιες, το μπέικιν ,το ξύσμα, τα δάκρυα σοκολάτας και τέλος το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα.

3. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα σουρωμένα φύλλα και ψήνετε στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 βαθμούς για περίπου 30'.

4. Εν τω μεταξύ βράζετε σε μια κατσαρόλα υλικά για το σιρόπι για 5' -10'. Σιροπιάζετε το γλυκό κρύο με χλιαρό το σιρόπι. Αφήνετε το γλυκό να σταθεί για 15 λεπτά και το σερβίρετε σε κομμάτια αφού πασπαλίσετε με λίγη άχνη ζάχαρη.


ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ολόκληρα χοντοκομμένα κομμάτια σοκολάτας.