Υλικά για 2-4 άτομα


- 1 κιλό σπανάκι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο
- Μπεσαμέλ
- Μισό κιλό φέτα ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι τυρί κίτρινο τριμμένο

Για την μπεσαμέλ

- Ένα λίτρο γάλα
- 15 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι

 Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε λάδι όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια φτιάχνουμε την μπεσαμέλ και βάζουμε 2 κουταλιές από αυτή μέσα στα λαχανικά. Προσθέτουμε την φέτα και 4 κουταλιές τυρί κίτρινο και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε σε πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμελ και τέλος το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.


Για τη μπεσαμέλ

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε όλο το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μόλις ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στο μάτι. Προσθέτουμε και το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.