Γιουβέτσι με κοφτό μακαρονάκι και τόνο
Όλοι έχουμε μια κονσέρβα τόνου στο σπίτι, που θέλουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να αξιοποιήσουμε ώστε να έχουμε ένα εύκολο, γρήγορο και χορταστικό γιουβετσάκι τόνου
Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
Για τη συνταγή
1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
3 κονσέρβες τόνο σε νερό, στραγγισμένες
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κουτ.γλυκ. πελτέ ντομάτας
2 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
4 κουτ. σουπ. κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνετε την ντομάτα, τη δάφνη, το μπαχάρι, τον τόνο τον πελτέ, 2 ½ φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε πολύ καλά.
2. Μόλις η σάλτσα πάρει βράσει προσθέτετε το μακαρονάκι και βράζετε για 8 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνετε το γιουβέτσι να σταθεί για 10 λεπτά, πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι και σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν θέλετε πιο πλούσια σάλτσα προσθέστε στη σάλτσα λίγη ξαλμυρισμένη κάπαρη.