Πατατούλες φούρνου με βούτυρο και θυμάρι
Το πιο απλό και συνάμα το πιο αγαπητό συνοδευτικό της γαλοπούλας. Οι πατάτες φούρνου με θυμάρι και λίγο χοντρό αλάτι είναι λατρεμένες από μικρούς και μεγάλους
Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη
ΥΛΙΚΑ
Για 12 άτομα
Για τη συνταγή
5 μέτριες πατάτες
6 κουτ. σουπ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε καλά τις πατάτες και της κόβετε σε λεπτές ροδέλες, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε και χωρίς να τις χωρίσετε. Αραδιάζετε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και τις περιχύνετε με το βούτυρο, προσέχοντας να πάει και στις τομές.
2. Πασπαλίζετε με το θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα κλαδάκια του θυμαριού.
3. Σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προσθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα και 20 λεπτά. Σερβίρετε τις πατάτες με την ψητή γαλοπούλα.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να αρωματίσετε και με ρίγανη ή δεντρολίβανο αντί για θυμάρι.