Πεντανόστιμο ρυζόγαλο από δύο κυρίες της δημοσιογραφίας
Η Ελένη Καλογεροπούλου και η Έλλη Τριανταφύλλου στην κουζίνα
Υλικά
4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
1 κούπα τσαγιού νερό
4 κούπες γάλα πλήρες
½ κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Βανίλια
Κανέλα
Εκτέλεση
Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.
ΠΗΓΗ: www.tasty-day.gr