ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα 

Για τη συνταγή
1 κιλό βλίτα ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 μικρή ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο
2 - 3 κολοκυθοκορφάδες, κομμένες σε 2-3 κομμάτια
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πρέζα κύμινο
αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι να βγάλει τα «νερά» του και να γυαλίσει χωρίς όμως να καεί. Ρίχνετε τα πλυμένα και ψιλοκομμένα βλίτα μαζί με τις κολοκυθοκορφάδες. Σβήνετε με λίγο κρασί, προσθέτετε και δύο φλιτζάνια νερό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

2. Ανοίγετε την κατσαρόλα, ρίχνετε την ντομάτα, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 –15 λεπτά ακόμα.

3. Σερβίρετε τη σαλάτα χλιαρή σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύα.


ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τριμμένη ξινομυζήθρα ή φέτα για να ενισχύστε την γεύση της σαλάτας.