Συστατικά


Για τη ζύμη

90 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1,5 κ.γ. αλάτι
220-250 γρ. νερό
500 γρ. αλεύρι

Για τη γέμιση

400 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε κομμάτια
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό για τη γέμιση και 8 κρόκους επιπλέον
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κάνουμε μια ζύμη στο μίξερ με το γάντζο χτυπώντας τα υλικά για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει η ζύμη μια μπάλα.


  • Αφήνουμε το ζυμάρι το οποίο έχουμε τυλίξει με μεμβράνη να ξεκουραστεί μισή ώρα στο ψυγείο.


  • Μοιράζουμε σε 8 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε ένα σε λεπτό φύλλο.


  • Ανακατεύουμε το τυρί σε μικρά κομματάκια το γιαούρτι, το αυγό και λίγο πιπέρι.


  • Βάζουμε μια κουταλιά γεμάτη σε κάθε ένα από τα φύλλα, την απλώνουμε αφήνοντας ένα κενό στη μέση του φύλλου.
  • Εκεί βάζουμε από ένα κρόκο.
  • Αλείφουμε τις άκρες με νερό με τα δάχτυλά μας ή με ένα πινέλο.
  • Χωρίζουμε νοητά το κάθε φύλλο στα τρία.
  • Διπλώνουμε το αριστερό τρίτο πάνω από το μεσαίο και το δεξί πάνω από τα δυό.
  • Διπλώνουμε 2 εκ από την πάνω και την κάτω μεριά των φύλλων προς τα μέσα για να κλείσει καλά το πιτάκι.
  • Τηγανίζουμε σε 0,5 εκ. ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι μέχρι να χρυσίσουν.
  • Δεν θέλουμε ο κρόκος να πήξει. Θέλουμε να είναι “μελάτο” το αυγό και να σπάσει όταν κόψουμε το πιτάκι καθώς το σερβίρουμε.

πηγη:akispetretzikis.com