ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα 

Για τη συνταγή
1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, μαλακό
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
3 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
3 κουτ. σουπ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 1/2 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το κρασί, αλάτι και πιπέρι, και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο, σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και την κεφαλογραβιέρα και χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Τέλος, προσθέτετε το σπανάκι που έχετε πριν στύψει καλά, και χτυπάτε μέχρι να ενωθεί με τη ζύμη.

2. Αλευρώνετε μια επιφάνεια εργασίας και αδειάζετε τη ζύμη. Παίρνετε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, σε μέγεθος μικρού βερίκοκου και πλάθετε κορδόνια, τα οποία στη συνέχεια ενώνετε σε κύκλο. Αραδιάζετε τα κουλουράκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

3. Ψήνετε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Αποσύρετε τα κουλουράκια, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα και τα αφήνετε και κρυώσουν. Τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο για να παραμείνουν αφράτα και τραγανά.


ΧΡΗΣΙΜΟ
Πειραματιστείτε και με τριμμένο καρότο ή ρίγανη ή κρεμμύδι αντί για σπανάκι.