ΥΛΙΚΑ
Για 8 άτομα 

Για τη συνταγή
1/2 κιλό πατάτες φρέσκιες, βρασμένες με την φλούδα τους
2 φλιτζάνια λάχανο κόκκινο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 κουτ. σουπ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο


Για τη σάλτσα
4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
χυμός από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος 0% λιπαρά
1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζετε για 20 -25 λεπτά περίπου. Έπειτα τις ρίχνετε ζεστές μαζί με την φλούδα τους και κομμένες στη μέση, σε ένα μπολ. Αν τώρα δεν είναι φρέσκιες μπορείτε και να τις καθαρίσετε από την φλούδα.

2. Προσθέτετε τα πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια (με προσοχή να μην έχουν μεμβράνες), το κόκκινο λάχανο, το κόκκινο κρεμμύδι χοντροκομμένο και τον μαϊντανό, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη.

3. Για να φτιάξετε τη σάλτσα παίρνετε ένα βάζο που κλείνει καλά και ρίχνετε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και την κρέμα γάλακτος. Κλείνετε καλά και χτυπάτε έτσι ώστε να αναμιχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Ραντίζετε με την σάλτσα την σαλάτα σας και σερβίρετε αμέσως.


ΧΡΗΣΙΜΟ
Για την σαλάτα αυτή είναι ωραία να διαλέξετε πρώιμες μικρές πατατούλες και να τις χρησιμοποιήσετε με την φλούδα τους αφού τις πλύνετε πολύ καλά. Χάνουν σύντομα σχετικά την εκλεπτυσμένη γεύση τους, γι' αυτό να τις αγοράζετε σε μικρές ποσότητες και να τις διατηρείτε σε δροσερό και σκιερό μέρος.