Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
-4 λουκάνικα ανοιγμένα κατά μήκος
-4 ψωμάκια ανοιγμένα στα δύο
-4 λεπτές φέτες χαλούμι κομμένες κατά μήκος

Για τη σάλτσα
-1 κρεμμύδι μεγάλοκομμένο σε ροδέλες
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 κουτ. σούπας λάδι
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
-4 σφηνάκια μπέρμπον ή άλλο ουίσκι καπνιστό
-2 κουτ. σούπας γούστερ σος
-κέτσαπ
-μουστάρδα

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε τηγάνι με το λάδι για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι. (Θα χρειαστούν 2-3 λεπτά επιπλέον.)

Σβήνουμε με το ουίσκι και τη γούστερ σος. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη της ψησταριάς για να διατηρείται ζεστή. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά το χαλούμι (ίσα να ζεσταθεί και να μαλακώσει) και τα λουκάνικα και από τις δύο πλευρές από 5 λεπτά.

Ψήνουμε τα ψωμάκια στην ψησταριά και από τις δύο μεριές. Απλώνουμε επάνω στο ένα ψωμάκι τη σάλτσα με τα κρεμμύδια, το χαλούμι και το λουκάνικο, σκεπάζουμε με το άλλο ψωμάκι και σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα.