Υλικά
2 κιλά παιδάκια αρνίσια

Για τη μαρινάδα:
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
2 λεμόνια, το χυμό
3 σκ. σκόρδο λυωμένες
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή λιγότερη ξερή)
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου (κατά προτίμηση φρέσκου)
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
αλάτι, 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
2 κυπελλάκια στραγγιστό γιαούρτι
1/2 φλ. τσ.ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό)
1 κ.γ. μπούκοβο
1/2 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μέτριο μπολ χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε. Πλένουμε και στεγώνουμε τα παϊδάκια. Τα τοποθετούμε σε γυάλινο ή κεραμικό σκεύος και τα αλοίφουμε καλά με τη μαρινάδα ένα- ένα. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε 3-4 ώρες ή όλη η νύχτα στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύοντας πρώτα το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι,το δυόσμο και τον μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε τη σάλτσα σε δύο μπολ, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και, αν θέλουμε, λίγο μπούκοβο και αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε (καλό θα ήταν να τη βγάλουμε από το ψυγείο 20' πριν το σερβίρισμα).

Βγάζουμε τα παϊδάκια από το ψυγείο 45' πριν το ψήσιμο. Αφαιρούμε την πολλή μαρινάδα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ψήνουμε στα κάρβουνα, στο γκριλ του φούρνου ή σε μαντεμένιο τηγάνι-σχάρα γιά 4'-5' από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος τους.

Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού, τηγανιτές πατάτες και μιά φρέσκια σαλάτα.