Μελιτζάνες με ντομάτα και τυρί στον φούρνο
Με ψιλοκομμένο δυόσμο
Υλικά
5 μεγάλες μελιτζάνες (Τσακώνικες ιδανικά, αν βρείτε)
3 ντομάτες, ώριμες
350 γρ. κατσικίσιο τυρί
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Ρίγανη
λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαιντανό
Αλάτι
Πιπέρι
μια πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις ξεπικρίζετε αφήνοντάς τις σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια τις πλένετε και τις στραγγίζετε καλά.
Αλείψτε τις με ελαιόλαδο, και περάστε τις για λίγα λεπτά από ένα τηγάνι, έτσι ώστε να τσιγαριστούν ελαφρά.
Τις μεταφέρετε σε ένα ταψί (πυρέξ ή κεραμικό κατά προτίμηση) και ρίχνετε από πάνω τις ντομάτες τριμμένες, ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
"Σπάτε" από πάνω το τυρί έτσι ώστε να πάει παντού, και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.