Υλικά συνταγής

4 κούπες κρύος πουρές εμπορίου 
3 φέτες μπέικον ή ζαμπόν
1 κ.γ. μαργαρίνη
2 αβγά
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
λίγο ψιλοκομένο μαϊντανό
αλάτι  – πιπέρι
1 κούπα τριμμένο τσένταρ


Εκτέλεση συνταγής

Βάλτε το μπέικον ή το ζαμπόν σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετέ το στη 1 κ.γ. μαργαρίνη σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάλτε το από το τηγάνι, κόψτε το κομματάκια και βάλτε το σε απορροφητικό χαρτί στην άκρη. Αφήστε τα υγρά από το σοτάρτισμα του μπέικον ή του ζαμπόν στο τηγάνι.

Βάζετε τον πουρέ, το σκόρδο, το πιπέρι και τα αυγά χτυπημένα σε ένα μπολ. Προσθέστε το μπέικον και το τσένταρ και ανακατέψτε καλά.

Σχηματίστε με το μείγμα 8 τηγανίτες. Ζεστάνετε τα υπολείμματα του μπέικον σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε τις τηγανίτες μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα, 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.